WEKO3
アイテム
Isolation and Characterization of Pectic Substances from Gobo (Arctium lappa L.)
http://hdl.handle.net/10129/482
http://hdl.handle.net/10129/482b6b9b334-5a67-4977-ae1d-e1b665a3d619
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2008-05-14 | |||||||
タイトル | ||||||||
タイトル | Isolation and Characterization of Pectic Substances from Gobo (Arctium lappa L.) | |||||||
言語 | ||||||||
言語 | eng | |||||||
キーワード | ||||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | gobo | |||||||
キーワード | ||||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | pectic substances | |||||||
キーワード | ||||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | rhamnogalacturonan | |||||||
キーワード | ||||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | cell walls | |||||||
資源タイプ | ||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||
著者 |
加藤, 陽治
× 加藤, 陽治
|
|||||||
著者(ヨミ) | ||||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||||
識別子 | 5280 | |||||||
姓名 | カトウ, ヨウジ | |||||||
著者別名 | ||||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||||
識別子 | 5277 | |||||||
姓名 | 加藤, 陽治 | |||||||
著者所属 | ||||||||
値 | Laboratory of Food Science, Department of Home Economics, Faculty of Education, Hirosaki University | |||||||
著者所属 | ||||||||
値 | 弘前大学教育学部家政学科教室 | |||||||
抄録 | ||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||
内容記述 | Pectic substances were isolated from the 80% ethanol-insoluble materials of gobo (edible burdock, Arctium lappa L.) and characterized by sugar composition analysis and glycosidic linkage analysis. The results indicate that rhamnogalacturonan with side chains such as arabinan, (1-4) -linked galactan, and arabino-3, 6-galactan is the type of pectic substances present in the cell wall of gobo. In addtion, gobo rhamnogalacturonan may be classified as a highly branched rhamnogalacturonan. |
|||||||
引用 | ||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||
内容記述 | 弘前大学教育学部紀要. 87, 2002, p.157-161 | |||||||
書誌情報 |
弘前大学教育学部紀要 号 87, p. 157-161, 発行日 2002-03-28 |
|||||||
ISSN | ||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||
収録物識別子 | 0439-1713 | |||||||
書誌レコードID | ||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||
収録物識別子 | AN00211590 | |||||||
フォーマット | ||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||
著者版フラグ | ||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||
日本十進分類法 | ||||||||
主題Scheme | NDC | |||||||
主題 | 588.1 | |||||||
その他のタイトル | ||||||||
その他のタイトル | ゴボウのペクチン様物質 | |||||||
タイトル(ヨミ) | ||||||||
その他のタイトル | ゴボウ ノ ペクチン ヨウブッシツ | |||||||
NIIサブジェクト | ||||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | プロセス工学・化学工学 | |||||||
出版者 | ||||||||
出版者 | 弘前大学教育学部 | |||||||
資源タイプ | ||||||||
値 | Article |