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  1. 50 農学生命科学部・農学生命科学研究科
  2. 50b-1 弘前大学農学生命科学部学術報告
  3. 4号

雪冷房方式低温貯蔵システムを使用した農産物貯蔵の基礎調査

http://hdl.handle.net/10129/4944
http://hdl.handle.net/10129/4944
5ed27da7-65dd-4704-b6e9-3c60a3bb60d3
名前 / ファイル ライセンス アクション
NoseiGakuHokoku_4_37.pdf NoseiGakuHokoku_4_37.pdf (58.6 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2013-09-30
タイトル
タイトル 雪冷房方式低温貯蔵システムを使用した農産物貯蔵の基礎調査
言語 ja
タイトル
タイトル ユキレイボウ ホウシキ テイオン チョゾウ システム オ シヨウシタ ノウサンブツ チョゾウ ノ キソ チョウサ
言語 ja-Kana
タイトル
タイトル Basic Studies on Storage of Agricultural Products Using Storage Room Cooled by Snow
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 農産物貯蔵
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 冷蔵システム
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 雪室
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 中村, 信吾

× 中村, 信吾

ja 中村, 信吾

Search repository
長田, 恭一

× 長田, 恭一

ja 長田, 恭一

Search repository
著者(ヨミ)
姓名 ナカムラ, シンゴ
言語 ja-Kana
識別子Scheme WEKO
著者(ヨミ)
識別子Scheme WEKO
識別子 16679
姓名 オサダ, キョウイチ
言語 ja-Kana
著者別名
姓名 Nakamura, Shingo
言語 en
識別子Scheme ISNI
識別子URI http://www.isni.org/isni/
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 16681
姓名 Osada, Kyoichi
言語 en
著者所属
言語 ja
値 弘前大学農学生命科学部生体機能工学講座
著者所属
言語 en
値 Laboratory of Food Science, Hirosaki University
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The aim of this study is to establish the storage room of agricultural products cooled by snow. The changes of physical properties and nutrition ingredient of stored vegetables in each storage room were compared after Chinese cabbages, cabbages, Japanese radishes, carrots, tomatoes, and spinets were stored in the storage room of cooled by snow or the electric refrigerator. Significant differences in moisture and temperature between the two storage systems were not observed. The hardness of cabbages and Japanese radish among examined vegetables tended to be held in the storage room cooled by snow. The decrease of the moisture level of Japanese cabbages, cabbages and carrot was slightly inhibited in the storage room of cooled by snow. The vitamin C level of Japanese radishes and tomatoes tended to be held in the storage room cooled by snow compared to the electric refrigerator. The sugar levels of Japanese cabbages, cabbages, and Japanese radishes was same in the two storage systems. Lycopene and β- carotene levels were higher in tomatoes stored in the storage room of cooled by snow than in those stored in electric refrigerator, however, β- carotene level of carrots stored in the storage room cooled by snow was lower than that stored in the electric refrigerator. Thus, the uncommon problem was not observed in storage of vegetables using the storage room cooled by snow, although the changes of physical properties and nutrition ingredient in vegetables stored in each storage systems were slightly different. Therefore, the storage room of agricultural products cooled by snow may be available in an area of high snowfall.
言語 en
書誌情報 ja : 弘前大学農学生命科学部学術報告

号 4, p. 37-41, 発行日 2002-03-27
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 1344-8897
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA1136120X
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 615.9
NIIサブジェクト
言語 ja
主題Scheme Other
主題 農学
出版者
出版者 弘前大学農学生命科学部
言語 ja
資源タイプ
値 Article
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Ver.1 2023-05-15 09:53:09.474081
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