WEKO3
アイテム
Compositonal Analysis of the Oligosaccharide Units of Xyloglucans Isolated from the Cell Walls of Fruit Vegetables
http://hdl.handle.net/10129/479
http://hdl.handle.net/10129/479ed41b963-6d5b-4a28-94b9-357ce4213461
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
AN00211590_81_85.pdf (402.5 kB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2008-05-14 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Compositonal Analysis of the Oligosaccharide Units of Xyloglucans Isolated from the Cell Walls of Fruit Vegetables | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | xyloglucan | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | xyloglucan oligosaccharide | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | fruit vegetables | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | cell walls | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
Kato, Yoji
× Kato, Yoji× Konishi, Teruko× Mitsuishi, Yasushi |
|||||
著者(ヨミ) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 5280 | |||||
姓名 | カトウ, ヨウジ | |||||
著者(ヨミ) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 5474 | |||||
姓名 | コニシ, テルコ | |||||
著者(ヨミ) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 5475 | |||||
姓名 | ミツイシ, ヤスシ | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 5277 | |||||
姓名 | 加藤, 陽治 | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 5477 | |||||
姓名 | 小西, 照子 | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 5478 | |||||
姓名 | 三石, 安 | |||||
著者所属 | ||||||
値 | Laboratory of Food Science, Department of Home Economics, Faculty of Education, Hirosaki University | |||||
著者所属 | ||||||
値 | National Institute of Bioscience and Human Technology, AIST | |||||
著者所属 | ||||||
値 | Wood Research Institute, Kyoto University | |||||
著者所属 | ||||||
値 | 弘前大学教育学部家政学科教室 | |||||
著者所属 | ||||||
値 | 工業技術院生命工学工業技術研究所 | |||||
著者所属 | ||||||
値 | 京都大学木質科学研究所 | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The oligosaccharide units of xyloglucans from some fruit vegetables were comparatively analyzed by enzymatic digestion followed by anion-exchange chromatography with pulsed amperometric detection. The enzymes used were a xyloglucan-specific endo-1, 4P- D- glucanase (xyloglucanase) from Penicillium sp. M 451 and an isoprimeveroseproducing oligoxyloglucan hydrolase from Eupenicillium sp. M9. The oligosaccharide units of the polysaccharides were XXXG, XXLG, XLXG, XXFG, XLLG, and XLFG [where each (1-4)-p-linked D-glucosyl residue in the backbone is given a one-letter code according to its substituents: G, p-D-G1c; X, a-D-Xyl-(l-6)-P-D-G1c; L, p-D-Gal-(l-2)-a-DXyl-( l-6)-P-D-G1c; F, a-L -Fuc-(l-2)-p-D-Gal-(l-2)-a-D-Xyl-(l-6)-P-D-G1c] in an approximate molar ratio of 36 : 4 : 6 : 31 : 1 : 22 for cucumber, of 37 : 8 : 5 : 30 : 1 : 19 for mung bean sprouts, and of 35 : 4 : 7 : 25 : 4 : 25 for pumpkin. |
|||||
引用 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 弘前大学教育学部紀要. 81, 1999, p.85-92 | |||||
書誌情報 |
弘前大学教育学部紀要 号 81, p. 85-92, 発行日 1999-03-30 |
|||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 0439-1713 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00211590 | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
日本十進分類法 | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 464.3 | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | 主要果菜類細胞壁から分離したキシログルカンのオリゴ糖単位の組成分析 | |||||
タイトル(ヨミ) | ||||||
その他のタイトル | シュヨウ カサイルイ サイボウヘキ カラ ブンリシタ キシログルカン ノ オリゴトウ タンイ ノ ソセイ ブンセキ | |||||
NIIサブジェクト | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 生物学 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 弘前大学教育学部 | |||||
資源タイプ | ||||||
値 | Article |